Cratiţă, crăticioară

… faci tu tocăniţă superstară…?

Lidl. Am plecat după 2-3 prostii pe lista mea, m-am întors cu lista altuia. Cel puţin aşa părea în coş. Şi d-alea. şi d-ale. şi d-alea, să fie! M-a apucat amocul la casă când mi-am decartat, prin scuturare, tot conţinutul portofelului. Mă uitam cu ofitică la alte alea, numai la crăticioară, ba! Că n-am mai plecat de lângă ea de când am zărit-o! Şi m-a apucat a cânta:

Cratiţă, crăticioară
Nu eşti cam solitară?
De cu mine eu te-oi duce
Multă lume om seduce!
(că n-am avut altă rimă)

S-a făcut soare afară, frate! Mi-a deszăpezit maşina! Mi-a s-a deschis calea spre fericirea culinară! Mi-a luat minţile. Punct.

După cum se vede din poza cutiei, dublu funcţională. După cum nu se vede din poze, mai mare decât cuptorul. Chestiune pe care aveam s-o constat ulterior dar, cum eu nu ştiu să mă-ncurc în amănunte, a intrat cumva, mai precis pe diagonală. Că n-am avut răbdare s-o văd cândva pusă la treabă, adică la sarmale şi alţi pui culcaţi pe spate.

Pozele de mai jos sunt în ordinea logică-a mea, ceea ce nu înseamnă că e şi a altora-şi finalul conţine: ceapă, ciuperci, morcov, cartofi, 2 cutii roşii tăiate, juma de kil de vin roşu, usturoi, dafin, piper, 1 linguriţă pastă de ardei iute şi, nu în ultimul rând, gulaş de vită tras în unt, la tigaie. Ce-o ieşi, om vedea! Deocamdată ne-a îmbolnăvit cu mirosul răspândit prin toată casă! 😀

ps. merge cu gogonele! Ca focu′! 😀

11 comentarii la “Cratiţă, crăticioară

 1. Intai si-ntai la paranteza placut ingeniozitatea si stilul cum intrebi. Pai sa-ti traspund din tone variante. Deci legat strict de ustensila ce taman ai cumparat. Doamna Dumi m-a „luat” cu o friptana facuta pe un gratar din fonta din vremuri de demult. Si a facut-o chiar cu aroganta, pentruca stia ca la bucatareala le am si eu, dar ea e mai presus de mine la trebusoara asta. Iar rezultatul a fost pe gustul meu. Sunt foarte constient ca ea gateste bine pentru orice gust. Si cum sa-ti spun norocul meu si a lu Leulica ca pentru el m-a luat ea (pe mine) privind in viitor. Iar pe de alta parte si eu le am cu sculele de calitate. Mai bune decat am eu nici ca se poate. Le spun scule pentru toata viata. Ea a adus in casa tot ce are ea mai bun. Ustensila si priceperea. Iar eu la fel. Altfel nu functiona.
  Morala. Daca cumpar o scula eu explorez piata si nu cumpar pana nu gasesc ce vreau eu, ce mi se potriveste mie si sa ma bucur o viata intreaga cand pun mana pe ea. Ai sa razi, este o stare placuta in sensul lucrativ propus. Nu cumpar ce incearca sa-mi bage pe gat (gargaragiul) vanzatorul. Pe scurt, putin si foarte bun.
  Iar o ustensila cum cred eu ca ti se potriveste nu vei gasi la Lidl nici 10 vieti de ai trai.

  • Dumi: asa e clar 😀
   In ceea ce priveste ultima fraza, e dupa buget, Dumi. Nu-mi pare rau ca nu iau nu stiu ce Creuset, sau altele in rand cu ele 🙂

 2. Buna seara, pana la urma tot suntem in luna cadourilor asa ca daca te-ai simtit bine cu noua achizitie e un lucru minunat. Sa fie intr-un ceas bun, s-o stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de mancarurile apetisante pe care le vei gati in craticioara. O luna plina de bucurii, surprize si daruri iti doresc.

 3. Cand eram mic am intrebat-o pe Mama:
  – Ce e iadul?
  – Acolo unde cand gresesti te trimite Doamne- Doamne sa repeti. Si iara si iara si iara ………………………………..

  • Dumi: :)))))))))))o sa ma uit la oferta lidl sa mai gresesc o data :))))))))
   A iesit mancarea colosal! 😀

  • Dumi: lasa ca fac cruce de cate ori pun mana pe cratita :)))))))
   Totul e sa nu ajunga aia din casa sa-si faca cruce ca pun mana pe cratita :))))))))

Nu Se Permit Comentarii.

NU se permit comentarii !