Despre una, despre alta

…asta-i despre mine, despre tine, despre oricine, despre nimeni…

Fie ca forțele răului să se încurce
pe drumul spre casa ta.
George Carlin

Ascult o poveste. O Umbră a întunecat o minte.

Când faci rău, s-ar putea să-ţi fie bine. Dar, vezi tu, viaţa asta e ca o roată. Ce ai făcut tu altuia, se întâmplă să ţi se întoarcă înapoi. Şi, uneori nu oricum. Nu la tine cel păcătos. Ci la nevinovaţii de-ţi sunt aproape. Exact acolo unde doare mai tare, exact acolo unde neputinţa-ţi urlă în pustiu. La cel de lângă tine, care ţi-e mai drag. Jumătatea ta, copilul tău.
Poate asta e diferenţa dintre suflete. Unii se „joacă” crezând că-l ţin(bine)pe Dumnezeu de-un picior, alţii ştiu că Dumnezeu nu joacă şi nu se joacă cu negrul.

Când faci rău, sufletul şi ego-ul îţi tresaltă a bucurie sau poate doar a recompensă pentru ceea ce crezi că ai primit cândva. Dacă ai primit şi nu cumva, orbit de acelaşi ego, închipuirea ta a înghiţit neînţelegerea lucrurilor peste care ai trecut purtând ochelarii de cal ai propriului trecut care te-a dezamăgit. Sau poate a fricii să nu pierzi ce ai pentru care îţi revendici dreptul la proprietate. Intangibilă şi metamorfozată în simplu obiect neînsufleţit.

Când faci rău, nu ştii ce e în partea cealaltă. Vezi numai succesul tău dar el e la fel de provizoriu ca şi răul. Omul încercat şi smerit duce. Chiar dacă i se îneacă lacrimile în barbă, chiar dacă-i neştiut în problemele lui. Pentru el, amarul de azi e seninul de mâine. C-a mai trecut un hop, c-a mai izbândit peste un necaz. Şi cu fiecare dintre ele, adunatele necazuri, învaţă că nu (mai)are nimic de pierdut. Şi uneori, smulgându-i smerenia din piept, nici nu se mai pregetă de la ceva. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.
De aceea, înainte să fii făcut rău sau să te gândeşti să faci orice rău, e bine să te întrebi tu însuţi cât poţi duce şi dacă eşti dispus să plăteşti preţul. Şi mai ales, după regulile Divine, pe cine, al cui suflet, viitor şi destin ai sacrificat pentru bucuria sau fericirea ta efemeră.
Bucuria inimii şi tămăduirea sufletului stă în binele pe care-l faci, chiar dacă asta, uneori, înseamnă să nu faci nimic. Să nu întorci răul dacă chiar a fost, mai bine,  fă-ţi un bine ţie. Chiar ţie.

Despre una, despre alta…asta-i despre mine, despre tine, despre oricine, despre nimeni…

despre una despre alta

2 comentarii la “Despre una, despre alta

  1. Asta e cea mai mare problema atunci cand facem ceva, orice, nu ne dam seama de consecintele faptelor noastre. Ulterior, ne intrebam ” oare ce-am facut de mi se intampla asta?”.
    Pai, daca te uiti un pic un spate, poate realizezi ce si cum. Insa, cei care fac rau pentru a-si hrani ego-ul, hmm….. nu cred ca sunt capabili sa realizeze nimic.
    Dar, eu ma bucur pentru ca tu gandesti asa si ma mai bucur pentru ca te stiu. 🙂

    • Viviana: fiecare avem o cruce de purtat. In timp se poate ingreuna. Asta-i tot. De noi depinde.
      Multumesc, aceleasi ganduri bune si de la mine la tine! 🙂

Nu Se Permit Comentarii.

NU se permit comentarii !