Minivacanța de 3 zile

…cea intrată la apă!

E jos seara. Nimic neobișnuit, nimic programat, doar liniștiți cu gândul de weekend și un grătar în tihnă. Stăm ca moșii la o agapă de ceas târziu și ne trecem în revistă trecutul apropiat și viitorul asociat. Asociat cu clasa 12-a. La trecut, ne mai bucurăm(și ne minunăm de minunea de copil) încă o dată de trecerea examenului de la Cambridge English. Că n-a avut oră de meditație. Ea singurică, singurea. Tot concediul, de 2 săptămâni din iulie, n-a făcut decât teste. De pe net. Brava ei!

Cu viitorul, ehehe, cu ăsta stăm de nici mâțul TT nu vrea să participe la discuții, o tulește în bucătărie de unde se aud acerbe bătălii c-o pungă. Ignorăm TT-ul, și adunăm materiile. 4. 4 x min 5oo pe lună. De pregătiri. Ne ia amocul.  Nici nu îndrăznim să rostim ce avem de rostit. Ce mai tăiem, ce mai rămâne. Ni se pironesc ochii fiecare pe câte ceva. Ai mei, undeva p-o ramă. Ai lui, undeva pe ecranul televizorului. Ai niciunuia nu se mișcă semn de adâncă meditație transglobală și financiară. Când reușim să ne deșcleștăm gurile, ne îmărbătăm ca babele. Las′ c-o fi, las′ că trecem, las′ c-o să fie!

– Mergem la mare? a căzut ca tabloul din perete întrebarea lui Manolu.
Negativista din mine colț cu aia rațională mai să mi-o ia înainte dar răspund repede:

-DA!
Pe principiul ultima oară în această vară și până la ailaltă nici drum n-om mai vedea, nici portofel n-om mai avea. Că nu mai are la ce!

Nici gândul că ne rămân animalele, de data asta, chiar singure, nu ne-a oprit! Bagaj minimal. (Pe dracu! Tot de juma de portbagaj a ieșit!). Mă rog, după vinerea zbuciumată, ne-am pornit la drum. A2. Nimerim în spatele unuia de Iași. Și, ″la un semn deschise calea″, adică la fleshuri după flashuri. Noi după el. Nu, nu zic nimic dar fuse primul drum după ani în care nici măcar vreun ochi să se fi gândit la somn după cum le era obiceiul imediat cum dădeau de – – – – – – și gri, gri, gri.

Cazați în 10 minute cu tot cu bagaje desfășurate pe rafturi. Hai să mâncăm!

Terasă, cald, veseli, muzicuța anilor ′80 în surdină. Ne bucurăm ca pitpalacii seara pe răcoare cu câte-o palincă în fața și așteptând nerăbdători care ce-a comandat.
Cum ne bucuram noi ca focile, odată mă străpunge. Nu bag în seamă că zic că mi s-a părut. Nici 20 de secunde mai târziu, urgia se declanșează. Măseaua. Îi dau cu palincă. Îi dau și cu al doilea pahar. Pe mine mă ia cu amețeală, pe durerea din măsea o ia cu agitație. Îmi ies ochii. Pulsează. Mai întâi, în timpan. După vreo 5 minute, și-n ochiul stâng.
Mănânc și plâng. Mănânc. Plâng. De le stă, sărăcilor ai mei, mâncarea în gât.

Ne oprim la prima farmacie. Anestezină. 400 mg de nu știu ce. Trec în extrema ailaltă. Veselă! Dragii de ai mei se mulează pe situație. Ce naiba să facă?!

La 4 dimineața aștept vreo juma de ceas să-și facă efectul și a doua porție de 400 mg. Își face. Ne lasă în pace, acum era problemă colectivă, până mai spre după amiaza zilei de sâmbătă. Când netrebnica s-a gândit la alte instrumente de tortură. Cuțite. Din măsea în cap, din cap direct în inimă. Mama și sfinții tăi de mătrăgună făcuși infecție. Eram în stare de asediu!
Manolu se uita în ochii mei, aștepta să zic Hai! la București acasă că nu se mai poate! Și-aș fi zis, dar acasă nu era la fel până la răsăritul soarelui de luni?? Mă uit la amândoi suferinzii alături de mine și mă gândesc că nici nu merită cale întoarsă, nici mini ieșire cu năbădăi. Incichidanaaaa! Antibiotic, frățică! Și, antiinflamator. Și, antidurere. Și plecăm spre farmacie. Doar avem intenția, că de plecat după încă un ceas. Numa ce citim biletul din parbriz.
″Bună, v-am lovit nițel mașina când am dat cu spatele. Telefonul meu este…..″
Mă uit la Manolu. Bietul om, nevasta beteagă, acum și mașina bușită. Fața lui reflecta exact bucuria vacanței! Pentru ″bună″ ăla mai-mai că ne uneam forțele pentr-o mamă de bataie!
Îl sunăm pe nea Caisă. Ne înțelegem cu el până la asigurare. Ne mai pică o dată fața. La Astra.
Reluăm înțelegerea cu nea Caisă. Adică doar Manolu. Că io-i săream în cap. De nerăbdare de-a ajunge la buline. Manolu calm, exact calmul ăla din care odată scos, se face și face totul o apă și-un pământ, rezolvă cazul mașină și trece la cazul II – nevasta pe care o duce la farmacie. Care nevastă se îmbuibă cu buline și iarăși revenim toți la vacanță. Și iacătă cum răsare soarele duminicii, cu calm, cu voie bună. În sfârșit suntem cu toții în minivacanță. Minivacanța care a intrat la apă. Din 2 zile juma a rămas cu puțin mai mult de juma de zi.

Cu ei alături, jumatatea asta de zi a făcut cât alea 3 întregi.
Și-mi dăruiesc mai întâi pe frumosul de el :

floarea

După aia, au zis că nu-i destul și-au adăugat:

MicaManolu dragul

Cu mașina se rezolvă, că d-aia-i ferul, fer.

 

6 comentarii la “Minivacanța de 3 zile

  • Dumi: nici eu cu mine 😀
   Si ca sa-ti mai dau un exemplu simplu: ieri am iesit din birou sa-mi iau un kil de prune. M-am intors si cu 10 de kapia si 3 de gogosar.
   Ca sa nu ma plicti :)))

 1. Cunosc stilul. Doar ca altruismul dus dincolo de ratiune si autoconservare nu inbunatateste ci agraveaza situatia.

 2. Era sa uit o vorba spusa de amicul ce locuieste in LA.
  – Stiu mai, stiu ca gresesc, stiu si cand, dar nu ma pot abtine. 😀

Nu Se Permit Comentarii.

NU se permit comentarii !