O poveste

… un dejun ingurgitat.

O namila de tata, trecand lejer de 1,90, langa un ghimirtic de fatuca bucalata, care cu tot cu motul din cap, sa fi avut vreo 60 de cm. El cu ochii pe  prichinduta, tinand cu talent intr-o mana un castronas cu ciorbita pasata. Ea, cu ochii in ochii lui, tarand un iepuras de un picior. Iepurasului i se falfaiau urechile pe asfalt si vorba cantecului „n-avea nimic impotriva”.

– Uite, vezi…daca nu mananci tu, vin soriceii si mananca mancarica.

– Cale so’cei?

– Aia care sunt aici in hotel!

– Siiii, pe uuunde vin?

– Gasesc ei pe unde!

– Pe unde, pe unde, pe unde?! bate mititica din picioruse.

Taticul face ochii roata si gaseste salvarea.

usita

Si-am ascultat povestea cu soriceii care vin tiptil-tiptil deschid usita cu codita. (E unga cotita? ). Si pentru ca sunt asa de mici, ca sa faca mari, manca mancarica fetitelor. (Da’ de ce sunt mici?! Da’ mama lor nu le da sa manance? Nu le pace mancarica de baietei?! – la ultima intrebare mi-am ciulit si io urechile 😀 ). Si soriceii dupa ce manca mancarica fetitelor se duc la plaja(mare greseala!) (Fac baie in mare? Fara mamica lor?! Si stau cat vor in apa?!). Pe taticul deja stacojiu, il trec apele. Asa am aflat ca soriceii n-au voie in apa si ca nu-i lasa sirenele marii. Si nuuuu, nu pleaca nicaieri fara mamica lor!  😀  Ca vin pescarusii si-i fura! … (De ce ii fula?!)  Pescarusii n-ai copii? Pe ei cine-i fula?). Nu, pe copiii de pescarus nu-i fura nimeni ca ei nu pleaca singuri din cuib ca n-ai codite de soricei! 😀

Noroc cu castronul mic 😀 La final, taticul a inchis bine-bine usata la soricei, ca nu era mamica soriceilor acasa si sa nu cumva sa plece soriceii la plaja singuri! 😀 😀

6 comentarii la “O poveste

 1. :-))))))

  Cred că l-au trecut toate apele pe tătic!
  Oricum, de remarcat creativitatea și răbdareaaaaaa!

  Iar fetița…bestială!
  :-)))

  • Dagatha: recunosc smerita ca trageam si cu ochiul si cu timpanul. Taticul era usor rutinat se vedea ca nu era chiar la prima strachina de ciorbita! :)))))
   M-a surprins privindu-l la aia cu ciorbita de baietei :))) Raspunsul: pentru ca baieteii cres mai greu! Am dat afirmativ din cap :)))))))))))
   Memorabila pustoaica! 😀 😀

Nu Se Permit Comentarii.

NU se permit comentarii !