O să mori, bă, o să mori!

Divide et impera

Și nu pentru că ești nevaccinat, și nici pentru că ești vaccinat.

Condamnarea a început de când ai crezut că cineva te reprezintă și te-ai învrăjbit.

Mai întâi când l-ai lăsat pe un chior să te învrăjbească și i-ai zis gras lu’ ăla de stat și te-a durut în cot, ba chiar te-ai bucurat, că i-au tăiat din venituri, apoi, ce să vezi, ai descoperit că lipsa consumerismul ăluia de stat îți face ție gaură în dividende sau cont. Ai crezut că poți trage de salariul lor în jos ca să nu plătești tu salariile mărite ălor tăi. Și-ai pierdut oameni, părți din business și ba că pe unii v-au înghițit corporațiile. I-ai pus pe amărâții ăia ai tăi să-și exprime public dezaprobarea, adică să-și dea cu ceva undeva, că nici salarii nu le-ai dat  și nici dările către stat nu le-ai plătit. Adică săraci acum, săraci în viitor. Nici prin cap nu ți-a trecut că dacă țineai cu ăia acum aveai și tu altă perspectivă. În buzunarul tău, în contul tău, în farfuria ta.

Apoi, ai crezut în cineva, care cu cinism, ți-a arătat cât ești de mic, cu aproape nimic în buzunar, față de alții. Adică, ce să vezi, de parcă tu n-ai știut că între 0 și 100 e mare diferență. A trebuit să vină alții să-ți spună! Și iar te-ai uitat în gura lor cu spatele la interesele lor în defavoarea ta, că doar nu mergi în mașinile lor, nu stai în casele lor și ce să vezi, niciunul dintre ei nu te iau și pe tine în vacanță, pe iaht sau să dai de mâncare la girafe. Nu ți-a trecut deloc prin cap că cei ce ți-au vărsat pelin vor să scape, cu mâinile tale, de păcatele lor! Nu te-ai gândit nicio secundă că ai fost ținut la 0 în buzunare pentru ca să poți da cu pietre în aia cu 100! Nu ți-a trecut nicio secundă în cap că trebuie să faci orice ca să-i faci să ai și tu măcar jumătate din 100! În buzunarul tău, în contul tău, în farfuria ta. Ca să știi cum arată 100, 1000, 10000 și la mai mare!

Apoi, ai crezut că-ți vor binele, să fii sănătos. Că fumul de țigară e deranjant. Și ai contribuit ca fumătorii să stea în frig/ploaie/ninsoare pentru un capăt de țigară. Fumatul e rău! Și nici prin cap nu și-a trecut că urmează: Grasul e rău! Bețivul e rău! Bolnavul e rău! Nevaccinatul e rău! Nici o secundă nu te gândești că urmezi, că nu ești perfect, că-ți găsesc ei ceva, n-ai bască(sau ai bască), că nu faci parte din noua rasă a milionarilor/miliardarilor, nu ești de-al lor!

Apoi, ai crezut în povești cu luminițe de care s-au folosit toți. O mulțime de oameni care au crezut că revoluțiile se pot reedita. Că ești și tu erou ca părinții tăi sau ca ești ca ăia din generație cu tine care chiar au participat la o revoluție în timp ce tu te uitai la revoluție din fotoliu. Nicio secundă nu ți-a trecut prin cap că n-o să obții nimic, că n-o să câștigi nimic, că s-au bazat pe neștiința ta că regulile s-au schimbat de  la Bruxelles, că responsabilitatea e împărțită strict între proprietar și participant. În 99% din cazuri proprietarul are bani, are avocați/case de avocatură și că mortul rămâne mort și e de vină. Nici prin cap nu ți-a trecut că nici după 6 ani n-o sa afli nimic, n-o să fie niciun vinovat și nici n-o să afli cum n-ai aflat după 32 de ani ce-a fost în ’89! Doar înfierarea fizică din piață s-a transformat doar într-o coroană trimisă printr-un amărât în timp ce pe teren se joacă golf.

Apoi, ai crezut în povești cu roșu, cu galben, cu albastru. Exact, ca în tricolor! Numai că ai crezut în ăla cu gaură. Care gaură ți s-a mutat în buzunare, în apa caldă, în termoficare. Toate cu gaură. Pentru tine. Ți-au arătat că unii sunt răi, că te fură când ți se bagă în buzunare. Care te fură când plătești pentru căldura pe care ai avut-o. Care te fură când plătești pentru apa caldă pe care-ai folosit-o. Eh, acum plătește ce n-ai. Deloc. Că nu te mai fură nimeni.

Apoi, ai crezut în virus, că a venit în lume ca o năpastă din văzduh modificat gata cu secvențe ale altor boli artificiale și incurabile existente. Te-au învrăjbit și mai tare cu toate că te-ai vaccinat, că ăia nevaccinați rămân așa pe pielea lor, că pe tine nu mai are cum să te afecteze cum îi va afecta pe ei. Și nu ți-a trecut prin cap că boala nu stă în nevaccinați, că boala o să existe d-acum înainte până n-oi mai fi, că s-ar putea să apară (și)alta și că, obligându-i te obligi și pe tine să continui cu vaccinarea, pastile sau ce-o mai fi. Și nici nu ți-a trecut prin cap că, în curând, o să dai bani pe ele. Dacă o să-i mai ai. După ce plătești facturile. Dacă o să mai ai la ce facturi.

Azi, crezi că-i criza energetică globală, că i-a lovit pe toți dar nu ești atent deloc la procente. Că România e ultima la emisii cu 5%, pentru că au reușit ca să termine orice industrie, că de unde poluare dacă nema fabricație?! Și ce să vezi, în loc să îi încurajăm pe alții să ajungă și ei la 5%(adică să le bătem obrazul c-au rămas în urmă și că îi așteptăm) închidem centrale pe cărbune să ne băgăm și noi în rahatul global! Nu ți-a trecut prin cap că era cazul să nu atingem de nicio facilitate care poate să ne ajute și pentru asta să ieși în stradă cu luminițele telefonului…

Nu ți-a trecut prin cap că dezbinarea e exact ceea ce au nevoie ca unii să-și bată joc de viețile și speranțele noastre.

Nu ți-a trecut prin cap, că indiferent ce spun unii, să gândești.

Nu ți-a trecut prin cap că, din cauza de adevăruri ciuntit revărsate, nu știi tot și în 99% din cazuri nu e treaba ta.

Azi, crezi, în continuare, că se schimbă ceva dacă pun guvern, dacă pun premier, dacă…

Crezi că-i treaba ta, dar nu e. Treaba ta e să trăiești bine, bugetar sau corporatist, gras sau slab, sănătos sau bolnav, vaccinat sau nevaccinat, sărac sau bogat, etc., adică să-ți vezi de treaba ta, să nu te mai bagi în tâmpeniile lor, să lași dracu capra vecinului ba să-ți dai mâna cu vecinul(ii) că altfel o să mori, bă, o să mori!

NU se permit comentarii !